În fiecare an, blogurile încearcă să dea câteva predicții de design web care cred că se vor întâmpla în anul următor în acest domeniu. Pe măsură ce ne uităm la ceea ce s-ar putea întâmpla gândiți-vă ca acest articol conține un set de predicții și, în același timp, o listă de dorințe din partea designerilor.
PREDICȚIILE ANULUI VIITOR
Anul trecut părea că tendința pe termen lung pentru minimalism se va încheia, popularitatea WordPress va scădea, criptomoneda va deveni mainstream. Gradienții, maximalismul și revivalizarea anilor ’90 ne-au îndepărtat de minimalism. Cu toate acestea, minimalismul este încă popular, doar că nu la fel de dominant.
WordPress este încă cel mai mare CMS din lume și va continua să fie pentru ceva timp. Dar grija constructorilor de site-uri fără cod de a fi depășiți de un CMS mai bun, înseamnă că WordPress a depășit apogeul.
LA CE NU SE AȘTEAPTĂ LUMEA ÎN 2022
Nu vă așteptați ca Metaverse să fie semnificativ în altceva decât în marketing. Da, hardware-ul devine încet-încet mai disponibil, dar Metaverse în 2022 este ca și cum ai juca un MMORPG pe PS5. Teoretic, distractiv, până când descoperiți că absolut niciunul dintre prietenii dvs. nu poate pune mâna pe o consolă.
Ignorați postările de pe blog care prevăd o tendință retro din epoca anilor ’90. Tot ce au făcut acei scriitori a fost să se uite la tendințe și să mai adauge un deceniu. Retro este atunci când oamenii găsesc o perioadă care rimează cu speranțe și temeri de astăzi.
În cele din urmă, nu vă așteptați la schimbări majore. Designul materialului, derularea paralaxă și jQuery sunt încă în vogă și sunt încă alegeri valabile în circumstanțele potrivite.
5 Predicții de Design Web pentru anul 2022
Unele predicții de design web tind să fie auto-împlinite. Așa că ne-am limitat la cinci tendințe despre care credem că sunt pozitive și inofensive. Desigur, nu există garanții, dar dacă acestea se vor întâmpla, vom fi într-o formă bună pentru 2023.
1.BLOCKCHAIN-UL VINE
La baza industriei criptomonedei se află blockchain-urile. În termeni simpli, acestea sunt un set de date care pot fi adăugate, dar care nu pot fi editate sau șterse. Gândiți-vă la asta ca la un control al versiunii pentru date.
Ca și în majoritatea tehnologiei, primul val a fost o modalitate de a câștiga bani rapid. Cu toate acestea, dezvoltarea interesantă este tehnologia blockchain în sine și natura transformatoare a abordării. Imaginați-vă internetul ca pe un set de date, care poate fi editat pentru o micro-taxă și care poate fi accesat liber de oricine, oriunde. În loc de milioane de site-uri, o singură sursă de adevăr, sigură și autonomă.
2.POZITIVITATE
Chiar înainte ca evenimentele mondiale să se pregătească într-o tiradă nesfârșită de știri sumbre, trendul pentru un design plictisitor, corporativ și geometric era pe terminate. Au apărut tendințe spre degrade, design-uri cu personalitate și umor. În ultimii câțiva ani, designerii și dezvoltatorii au făcut eforturi extraordinare pentru a examina, testa și promova accesibilitatea și, datorită acestora, designul incluziv a evoluat.
3.TOTUL trece pe VERDE
Verdele are aceeași greutate vizuală ca și albastrul. Este substanțial mai flexibil și, totuși, până în prezent, a fost radical neutilizat în designul digital. Verdele are o asociere culturală proeminentă cu mediul. Într-un moment în care companiile tehnologice sunt disperate să-și sublinieze acreditările etice, companiile de marketing vor începe să promoveze o schimbare a culorii mărcii către verde, ca o soluție rapidă pentru toate acele substanțe chimice aruncate, minele și mările pline cu plastic.
Am văzut deja că nuanțele pământii dobândesc popularitate. Pe de altă parte, culorile neon devin tot mai cunoscute. Verdele cuprinde ambele abordări, de la nuanțe care calmează la nuanțe neon acide.
4.TEXT EROU
Se presupune că o imagine valorează 1000 de cuvinte. Problema este că site-urile se bazează din ce în ce mai mult pe imagini stoc. Astfel că, cele 1000 de cuvinte pe care le primim pot reflecta sau nu cu exactitate 100% din mesajul nostru.
În 2022, o mână de cuvinte bine alese valorează mai mult decât o imagine, imaginile erou trecând pe locul doi. Acest lucru este ajutat de o serie de tendințe, printre care, cea mai notabilă, dorința companiilor. Acestea privesc dincolo de fonturile sans-serif și abordează o formă mai expresivă a tipografiei.
5.Aduceți “zgomotul” înapoi
Una dintre consecințele neașteptate ale ultimilor doi ani a fost o conexiune reînnoită cu natura. Complexitatea fără efort din natură este captivantă pentru oricine își dorește acest lucru. Am început deja să popularizăm gradienții în design-ul nostru, acum este rândul “zgomotului” să își facă apariția. În termeni vizuali, zgomotul este textura granulată care se regăsește frumos în ilustrațiile vectoriale. „Zgomotul” a intrat și ieșit din tendințe în ultimii ani, împiedicat de dilema legată de dimensiunea fișierului pe care îl creează. Cu toate acestea, cu tipurile de fișiere WebP și Avif, zgomotul este acum utilizabil pe site-urile de producție.