9 Sfaturi pentru un Logo Dinamic

Te-ai întrebat vreodată de ce suntem atât de uimiți de mișcările unor obiecte? Este mult mai probabil să fi atras de un logo dinamic, decât de cele statice. Dinamica unei imagini este captivantă și atrage atenția oricărui utilizator.

De ceva vreme, companiile experimentează tot felul de dinamici și animații în alegerile lor de design. Am observat o creștere a fundalurilor și a videoclipurilor animate de pe site-urile web. Există videoclipuri și imagini la 360 de grade pentru a ajuta oamenii să aibă o vedere mai bună asupra anumitor articole/produse.

Deci, de ce dinamica nu și-a făcut încă loc în peisajul designului logo-ului?

Sigur, există câteva exemple de logo-uri animate, dar ele nu au avut același impact ca site-urile web animate. Poate că asta se datorează faptului că oamenii nu au echipamentul  potrivit pentru a realiza un astfel de logo animat.

Astăzi, vom acoperi câteva sfaturi de top pentru realizarea designului unui logo dinamic.

  • Înțelegerea conceptului de logo dinamic

Un logo animat sau un logo dinamic poate fi un element puternic în realizarea brandului unei companii. Deși identitatea unei companii înseamnă mai mult decât logo-ul acesteia, putem spune că logo-urile joacă un rol important în identificarea brandului.

Un logo puternic poate realiza o conexiune emoțională cu publicul țintă și vă poate ajuta să prosperați în orice domeniu. Siglele dinamice sau animate aduc mai multă atenție asupra mărcii. Un logo animat poate spune o poveste despre activitatea afacerii prin dinamica acestuia sau poate atrage atenția.

Nivelul de animație variază în funcție de designer, dar poate merge de la o scurtă prezentare video până la câteva mișcări simple. Sigla Skype este un exemplu excelent de ceva simplu, cu care s-au jucat mai mulți designeri cu mare efect.

  • Tipuri de animație de logo

Următoarea etapă pentru a utiliza în mod corespunzător și pentru a le realiza logo-uri animate este cunoașterea tipurilor de logo-uri. Există o mulțime de stiluri diferite de animație, în funcție de tipul de impact pe care doriți să-l aveți.

De exemplu, uneori animația pe care o alegeți va reprezenta afacerea dumneavoastră. O companie de vehicule ar putea avea un logo care să imită “condusul”. O companie de electricitate ar putea alege un logo care pulsează  o sarcină electrică.

Opțiunile de animare a animațiilor pot include:

  • Rotire: realizarea unui logo care se rotește pe axa animației. Rotirea oferă logo-ului un sentiment de spațiu 3D.
  • Apariție/Dispariție: puteți face ca o siglă să crească pe ecran.
  • Transformare: logo-ul dvs. nu trebuie să înceapă în forma finală. Ați putea începe cu o sămânță care crește treptat într-un logo în formă de copac pentru o companie de grădinărit, de exemplu.
  • Înlocuire: O altă modalitate grozavă de a spune o poveste este înlocuirea unui grafic legat de compania în cauză cu logo-ul printr-o experiență animată captivantă.
Stabiliți obiectivul logo-ului

O idee bună ar fii să începeți cu niște obiective solide în realizarea logo-ului firmei. Obiectivele dvs. vă vor oferi o direcție în alegerea logo-ului potrivit pentru dvs. Un logo animat poate fi o modalitate dinamică și modernă de a prezenta marca  publicului. Logo-ul va fi eficient doar atunci când este realizat bine și cu atenție.

Câteva dintre obiectivele pe care le puteți alege pentru logo-ul dvs. animat:

  • Diferențiere:  Cu un logo animat puteți crea o imagine mai unică a brand-ului, pentru a vă diferenția de celelalte companii din același domeniu.
  • Povestea : siglele animate pot spune o poveste despre ceea ce face de fapt compania sau produsul. Exemplu Firefox are o siglă care imită o roată de încărcare pentru a demonstra că au un browser de internet rapid.
  • Conștientizarea mărcii: logo-urile și animațiile dinamice au mai multe șanse să capteze atenția publicului decât imaginile statice. Logo-ul dinamic poate fii o experiență inedită pentru clienți.
  • Memorabilitate: clienții de astăzi sunt bombardați de sute, dacă nu de mii de logo-uri tot timpul. Au nevoie de ceva special pentru a-i convinge că compania/produsul va fi în topul preferințelor lor. Animația poate face o afacere mai ușor de identificat, care să rămână impregnantă în mintea clienților.

  • Căutați inspirație pentru design-ul logo-urilor

Să faci propriile căutări este o modalitate excelentă de a te inspira pentru un logo sau o animație dinamică. În mod ideal, veți dori să vă concentrați pe industria în care profesați, deoarece aceasta vă va oferi câteva îndrumări. Ele vor fi cu privire la tipul de dinamică care ar poate atrage atenția din partea publicului corect.

Scopul animației ar trebui să spună povestea unică a companiei dvs. Dacă nu sunteți sigur cum să începeți inspirați-vă de la alte branduri. Culorile, fonturile și alte elemente vizuale pot funcționa la fel de bine pentru strategia dvs. de animație. Urmăriți cât mai multe introduceri video ale diferitelor mărcii și căutați cât mai multe sigle dinamice. Consultați tipul de animații pe care oamenii le folosesc în videoclipurile lor când prezintă produse online. 

  •  Folosiți sigle dinamice pe site-urile web

Cea mai evidentă modalitate de a începe să utilizați logo-urile animate în design web este să implementați logo-uri dinamice pe site-ul web al clientului. Unele companii au un „ecran de bun venit” pentru site-ul lor, care utilizează o animație pentru a prezenta vizitatorilor pagina de acasă și alte opțiuni de navigare. Există, de asemenea, mărci care iubesc impactul pe care îl poate avea animația, dar doresc să-l folosească mai subtil.

În aceste cazuri, siglele dinamice pot fi o modalitate excelentă de a atrage privirea către un anumit loc de pe un site web. Pentru a evita îngreunarea site-ului web și distragerea atenției vizitatorilor, companiile și designerii vor trebui să facă câteva alegeri importante. Prea multă animație poate distrage atenția vizitatorilor. Care poate ar trebui să fie atenți spre alte zone de pe site, cum ar fi paginile de destinație pentru produse sau paginile de mărturie. 

  • Echilibrul potrivit

Animațiile dintr-un logo dinamic sunt acolo pentru a atrage atenția rapid și eficient. Nu ar trebui să dureze prea mult timp sau riscați să vă copleșiți publicul înainte ca acesta să aibă șansa de a naviga pe restul site-ului. Un logo dinamic ar trebui să fie activ doar pentru câteva secunde.

Adesea, cea mai bună strategie este să începeți prin a dezvolta curiozitatea vizitatorului, astfel încât să fie dornic să vadă mai mult. Fiecare cadru va conta pentru a atrage clientul și a-l face să se simtă conectat la marca în cauză.

Asigurați-vă că animația logo-ului este dinamică. Astfel, nu doar captează atenția privitorului, ci și menține interesul pentru tot parcursul vizualizării. La fel ca majoritatea strategiilor de design de logo și animație grafică, cheia succesului este găsirea echilibrului potrivit între experiențe inteligente și simplitate.

  • Explorați Animația Logo în Video

Videoclipurile câștigă multă popularitate în ultima vreme, în special într-o lume în care puteți vizualiza conținut video aproape oriunde. Companiile adaugă videoclipuri în paginile lor de produse, pe conturile de socializare, în aplicații, pe site-uri web și multe altele.

Pentru majoritatea companiilor, un logo dinamic la începutul unui videoclip poate ajuta marca să pară mai profesionistă. Începerea unui videoclip cu o siglă animată este excelentă pentru prezentarea brandului, dar poate fi frustrantă pentru clienții care caută răspunsuri rapide la întrebări. Dacă o siglă animată durează mai mult de câteva secunde, ar putea fi plasată în la finalul unui videoclip pentru rezultate mai bune.

Încheierea unui videoclip cu un logo dinamic păstrează imaginea mărcii în mintea clientului pentru mai mult timp, chiar și după ce mesajul s-a încheiat. Pe de altă parte, încheierea unui videoclip cu o siglă ar putea crește șansele clienților să rateze animația. Dacă ați început să adăugați sigle animate în videoclipuri, luați în considerare să experimentați cu diferite strategii pentru a vedea care funcționează cel mai bine. 

  •  Animația Logo în lumea reală

Majoritatea evenimentelor și expozițiilor comerciale prezintă informații bazate pe conținut digital, cum ar fi prezentări animate și pe diapozitive. În funcție de echipamentul evenimentului, companiile ar putea chiar să folosească un logo animat deasupra standului lor pentru a atrage atenția. Aproximativ 48% dintre expozanți sunt de acord că un stand mai atrăgător este adesea cel mai eficient mod de a atrage clienți la un eveniment. 

  •  Includeți siglele animate în semnăturile mărcii

Un logo dinamic nu trebuie să se regăsească doar pe aplicație sau pe site-ul unei companii. Uneori, logo-ul este o modalitate puternică de a „închide” un mesaj de la o marcă sau de la echipa sa de management.

De exemplu, e-mailul rămâne astăzi unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru marketingul de afaceri și construirea relațiilor cu clienții. Este a treia cea mai influentă sursă de conținut e-mailul. Deși majoritatea companiilor nu profită din plin de ceea ce sunt capabile strategiile de marketing prin e-mail. Dacă puteți afișa gif-uri și videoclipuri animate într-un e-mail atunci puteți adăuga și un logo dinamic. Lucrul important de reținut este că, dacă veți adăuga un logo dinamic într-un mail, trebuie să nu fie prea lung și complicat. Altfel el ar putea împiedica încărcarea corectă a e-mailului. 

O nouă lume a animației 

Pentru multe companii, siglele dinamice sunt o modalitate excelentă de a capta atenția publicului.

Un logo dinamic la începutul unui videoclip, la începutul unui ecran de încărcare a unei aplicații sau chiar în partea de sus a unui site web poate evidenția și diferenția o companie. Pe măsură ce tehnologia evoluează, iar așteptările clienților continuă să se mărească, opțiunile pentru animație ar putea continua să crească. S-ar putea chiar să puteți îmbina logo-uri dinamice cu elemente de VR și AR, pentru a împărtăși esența mărcii într-o lume digitală nou-nouță. Dacă nu ați început încă să experimentați  designul unui logo dinamic, acum ar putea fi momentul să începeți. 

 

1 thought on “9 Sfaturi pentru un Logo Dinamic”

  1. Pingback: De ce să îți creezi un brand personal - Wizard Web Design

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top