Designul web este un domeniu în continuă evoluție. Un designer web care este în industrie de mult timp (adică, peste șase luni) a văzut lansarea mai multor produse, stabilirea mai multor idei și promisiunea unei creșteri mai mari decât au văzut majoritatea de-a lungul unei întregi cariere.
Limbajul pe care îl folosim și obiectivele la care aspirăm, dar și abilitățile de bază sunt transferabile și de lungă durată și vă vor asigura nu numai să supraviețuiți în industrie, ci și să prosperați în ea. Aceste abilități sunt caracteristici pe care le puteți învăța și care vă vor ajuta să creșteți în următorii ani.
1.Luarea deciziilor
Viața este o serie de decizii, de la ce pereche de șosete să porți, la ce criptomonedă să-ți depozitezi economiile din viața dvs. Fiecare dintre noi are o cantitate finită de decizii. Majoritatea oamenilor își consumă energia pentru ca se răzgândesc. Ei iau o decizie și apoi se răzgândesc iar și iar pănă când ajung să aibă dubii în privința deciziei luate. Abilitatea de a lua o decizie și de a rămâne fermi în decizie, separă oamenii în doua categorii. Cei care sunt fermi în luarea unei deciziilor și stiu ce vor și cei care nu se pot decide, nici ce vor să mânânce.
2.Claritatea deciziei
Nu este niciodată o idee rea să îți perfecționezi elementele fundamentale ale designului. De la teoria culorilor la tipografie, UI și aspect, aceste abilități de bază nu sunt numai benefice pentru practica dvs. de design, dar vă ajută să vă gândiți la design la un nivel superior.
Deciziile și elementele fundamentale ale designului nu sunt universale, sunt personale. De exemplu, este ideal să asociați un script cu un serif? Răspunsul este probabil „depinde” de fiecare designer web. Fundamentele design-ului pot fi limitative, dar, oferă răspunsuri implicite la întrebările obișnuite.
3. Trio-ul de bază: HTML, CSS și JavaScript
4. Prezentare simplă
Indiferent în ce domeniu de design vă aflați, va trebui să prezentați ideile cuiva care nu vă împărtășește cunoștințele. Indiferent dacă explicați elementele de bază unui client sau explicați luarea unei decizi unui coleg, prezentarea ideilor dvs. trebuie să fie simplă pentru a putea fii înțeleasă. Așa cum un design este terminat atunci când ați eliminat tot ce nu este necesar, la fel și o prezentare este cea mai eficientă atunci când excludeți detaliile complicate.
5.Seo
Există diverse ramuri în SEO pe care un site trebuie să le aibă în vedere. SEO tehnic este despre lucrurile realizate de către specialiștii de marketing. SEO strategic este o macro-vizualizare a planurilor unui site. Toată lumea din fiecare proiect ar trebui să îl înțelegă. SEO acoperă subiecte precum paginile de destinație, site-urile cu o singură pagină sau dacă este necesar un blog.
6.O a doua limbă
Probabil ați observat până acum că web-ul se extinde dincolo de limitele orașului dvs. Este o forță globală, ceea ce înseamnă miliarde de oameni care nu vorbesc aceeași limbă.
Dacă nu sunteți un vorbitor nativ de engleză, atunci este o idee bună să învățați puțină. Nu trebuie să fiți fluent. Cu siguranță nu trebuie să fiți poetic, dar marea majoritate a documentației, a interfețelor grafice, a postărilor pe blog, a forum-urilor, a conferințelor și a web-ului însuși sunt în engleză. Învățați ceva relevant pentru regiunea dvs. sau industria în care vă specializați. Nu contează cu adevărat ceea ce învățați; a învăța o limbă și o cultură, vă va ajută să vă dezvolți cunoștințele.
7.Spune nu când este necesar
Nu contează dacă ești un liber profesionist, care își dorește niște bănuți în plus, pentru a face față chiriei sau un designer intern experimentat cu obiective de îndeplinit. Toată lumea se luptă să spună „nu”.Teama provine din faptul că, dacă refuzăm un proiect sau o solicitare de caracteristici, există șansa ca în cele din urmă să fim ignorați pentru toate proiectele.
Dacă facem prea multe, ajungem să o facem prost, așa că trebuie să existe limite. De fiecare dată când spuneți „nu”, refuzați cu eleganță, politicos și cu bunătate. Dar este mai bine să spuneți „nu” decât să fiți nevoiți să spuneți „nu” proiectului perfect, pentru că sunteți prea aglomerat.
Pingback: Frecventa greșeală a clientului în servicii de web design