Când proiectați pentru web, indiferent de industrie, există așteptări care trebuie îndeplinite și realități care trebuie luate în considerare. Deși acest lucru este valabil pentru toate formele de design web, este valabil mai ales pentru designul logo-urilor
Gândiți-vă la numeroasele convenții diferite ale designului de logo. Ele sunt de obicei plasate în colțul din stânga sus al paginii. Poziționate pe pagina de pornire, sunt folosite pentru a consolida idei sau mesaje despre brand în sine.
Deci, cum creăm sigle inovatoare într-o lume în care există atât de multe standarde și așteptări?
Întărirea mărcii este o necesitate
Logo-ul este identitatea mărcii. Este o insignă a mândriei și o modalitate de a consolida principiile și ideile care compun organizația. În aceste condiții, există câteva așteptări pe care le are un utilizator cu privire la cum ar trebui să arate un logo.
Logo-ul ar trebui să reitereze aceleași idei pe care le susține restul conținutului și branding-ului mărcii. Numele organizațiilor au foarte mult de-a face și cu designul logo-ului. În exemplele de mai sus, desenele reflectă subiectul organizațiilor. Acest tip de asociere cognitivă ajută, de asemenea, la consolidarea identității mărcii.
Scheme alternative de conectare
Atunci când proiectează fluxul unui site, designerii trebuie să țină cont de necesitatea de a reveni la pagina de acasă. În loc să ofere un buton „acasă” în bara de navigare, logo-ul reprezintă metoda tradițională de a oferii utilizatorilor o modalitate de revenire pe pagina principală.
Acesta este un standard în design-ul unui site web. Dar, asta nu înseamnă că este cel mai bun mod posibil de a rezolva lucrurile. Teoretic, ați putea să vă conectați logo-ul la orice pagină pe care o considerați adecvată.
Poate că există o pagină pe site-ul dvs. cu o rată de conversie deosebit de ridicată și doriți să creșteți traficul către pagina respectivă. Puteți încerca să vă conectați logo-ul la pagina respectivă în loc de pagina de pornire și să măsurați rezultatele. Cu toate acestea, există o mare probabilitate ca utilizatorii dvs. să fie derutați de o schimbare de acest gen. Luați în considerare avantajele direcționării utilizatorilor către pagina dvs. de contact atunci când dau clic pe logo.
Amplasarea logo-ului pe site este importantă
Un alt standard în designul logo-ului îl are plasarea. Câte logo-uri ați văzut care nu au fost amplasate în colțul din stânga sus a paginii? Asta pentru că utilizatorii se așteaptă să fie în colțul din stânga sus. Așteptările joacă un rol important în utilizare.
Studiile de caz au arătat că plasarea siglei în orice altă locație decât colțul din stânga sus va dăuna site-ului dvs. NN Group a constatat că poziționarea centrată a logo-urilor va îngreuna de șase ori revenirea la pagina de pornire a unui site decât siglele aliniate la stânga.
Asta înseamnă că, indiferent de locul în care logo-ul va duce utilizatorii, ei pur și simplu nu vor face clic pe el dacă nu se află într-o locație familiară.
Logo-ul nu este arbitrar, dar există loc pentru inovație
Inovarea logo-ului bine gândită poate ridica o organizație la un nivel dincolo de concurenții săi în ochii publicului țintă.
Așteptările utilizatorilor nu trebuie să fie îndeplinite 100% din timp, dar este important să luați în considerare modurile exacte în care inovațiile dumneavoastră vă vor afecta baza de utilizatori.
Nu faceți alegeri care să restricționeze utilizatorii sau să facă mai dificilă conversia. Amintiți-vă că există convenții și așteptări în designul web și, deseori, acestea pot face sau distruge performanța unui site web.
Ori de câte ori implementați ceva nou, asigurați-vă că urmăriți performanța modificărilor dvs. la un nivel care vă va oferi detalii amănunțite la întrebări precum: ce utilizatori au fost afectați negativ de schimbarea dvs. sau care erau așteptările lor?