Cum să redirecționați WordPress de la HTTP la HTTPS

header-ce-este-protocolul-https

Până acum, ați auzit cu siguranță că prefixul site-ului dvs. ar trebui să fie HTTPS , nu HTTP. Schimbarea prefixului URL al site-ului dvs. din HTTP la HTTPS este un pas important în securizarea site-ului dvs. general, îmbunătățirea rangului paginii și a fiabilității SEO și oferirea liniștii utilizatorilor dvs. Dar cum o faci de fapt? Vă vom spune tot ce trebuie să știți.

Ce este HTTPS și ce face?

HTTPS înseamnă hypertext transfer protocol secure. Este evoluția securizată a HTTP  și este un semnal pentru utilizatori că site-ul dvs. este în siguranță și datele lor sunt securizate. HTTPS este acum standardul pentru toate browserele majore, actualizate. Google obișnuia să o ia în considerare pentru clasarea site-ului dvs. în SERP-uri. Cu toate acestea, gigantul motoarelor de căutare a inversat acum această practică. Acum, Google penalizează site-urile și le scade clasamentul dacă nu au trecut de la HTTP la HTTPS.

Browserele vor afișa o pictogramă mică de lacăt în bara browserului, care arată utilizatorilor că navighează pe un site web securizat. Protocolul HTTPS securizează un site web prin criptare end-to-end. Realizează acest lucru prin ceva numit certificat de securitate.

Veți vedea aceste certificate denumite certificate SSL sau TLS. În esență, un site web criptat vă protejează atât site-ul, cât și utilizatorii finali de hacking rău intenționat, încălcări ale datelor și alte activități nefaste.

Este necesară trecerea de la HTTP la HTTPS?

Da, 100%. Este esențial pentru succesul site-ului dvs. web la aproape toate nivelurile. Pe lângă nevoia evidentă de a vă securiza site-ul în general, rularea unui site web nesecurizat vă poate crea eventuale răspunderi. Nu doriți să fiți piratați sau ca utilizatorii dvs. să li se fure informațiile de pe site-ul dvs.

În zilele noastre, browserele și motoarele de căutare precum Google au instrumente încorporate care descurajează utilizatorii să navigheze pe site-uri web nesecurizate. Au creat modalități de a descuraja proprietarii de site-uri web să păstreze o adresă URL nesecurizată pe termen nelimitat. Tactica principală, așa cum am menționat, este de a penaliza site-urile cu un prefix HTTP, astfel încât clasarea dvs. SEO să fie lovită. Dacă atragerea mai multor atenții asupra site-ului dvs. face parte din strategia dvs. Va trebui să redirecționați WordPress de la HTTP la HTTPS cât de repede puteți.

Utilizatorii pot vedea dacă un site web este securizat

Chrome și multe alte browsere avertizează utilizatorii înainte de a intra pe un site web nesecurizat. Acest lucru acționează ca un factor de descurajare pentru utilizatorii care nu doresc să-și pună datele în pericol. Anterior, Chrome colora acest lacăt în verde, dar când Google a trecut la standardul HTTPS, acea practică s-a încheiat. Acum, va apărea doar ca culoare (roșu) dacă site-ul web nu este sigur. Acum este considerat un avertisment, mai degrabă decât un semnal complet.

Când utilizatorii dvs. știu că îi protejați pe ei și datele lor, atunci vor fi mai probabil să vă folosească serviciile. Programele malware și o multitudine de amenințări de securitate abundă online și este atât de ușor să devii victima unei acțiuni nefaste. Toate afacerile au nevoie de o bază de încredere între utilizator și marcă, iar acesta este un pilon esențial în acea fundație.

Cum să redirecționați site-ul dvs. HTTP la HTTPS

Vrei să știi cum să redirecționezi site-ul tău WordPress către o adresă URL securizată? Există câteva moduri de a realiza acest lucru. Înainte de a începe, nu uitați să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. și să aveți câteva opțiuni de recuperare. Știi, în caz că ceva nu merge bine în timpul procesului. Veți dori să vă puteți recupera site-ul dacă ceva se defectează. Este posibil să nu se întâmple des, dar este posibil să vă blocați site-ul dvs.

Alegeți și instalați un certificat SSL/TLS

Multe gazde web oferă certificate SSL gratuite împreună cu planurile lor de găzduire. Puteți activa adesea acest lucru cu un clic pe un buton din instrumentele site-ului. Dacă gazda dvs. nu oferă un certificat SSL sau TLS gratuit, ar putea fi timpul să căutați o nouă gazdă. De asemenea, puteți găsi o mulțime de ele pentru a le gestiona manual, cum ar fi SSL gratuit și Let’s Encrypt.

SiteGround are o suită întreagă de instrumente în backend-ul lor, sub fila Securitate. Care vă permite să gestionați pașii inițiali de configurare a certificatului cu doar câteva meniuri derulante. Cu majoritatea gazdelor, este la fel de simplu ca să introduceți adresa URL pe care doriți să o mutați, să selectați ce certificat SSL doriți să adăugați și să faceți clic pe butonul Salvare, Obține, Trimite etc. Alte gazde precum Pressable și Flywheel oferă setări similare.

Comutați la HTTPS în WordPress

Cu certificatul în mână, va trebui să accesați setările site-ului WordPress pentru a vă schimba adresa URL la HTTPS. Accesați Setări – General și găsiți câmpurile marcate Adresă WordPress (URL) și Adresă site (URL). Schimbați adresele URL pentru a citi HTTPS.

Dacă, totuși, aceste câmpuri sunt incolore și nu le puteți edita, va trebui să accesați cPanel – ul sau instrumentele site-ului dvs. și să ajustați URL-ul manual. Poate fi în fișierele de bază PHP, baza de date sau fișierul .htaccess, în funcție de situația dvs. particulară. Documentația oficială WordPress arată cum să faci toate acestea dacă este necesar.

Pluginuri WordPress pentru a face față greutăților

Nu toată lumea se simte confortabil să editeze acele fișiere și să sape în adâncurile site-urilor lor. Acesta este motivul pentru care există atât de multe plugin-uri WordPress care se ocupă de cele mai multe procese pentru tine. Cel mai comun plugin este Really Simple SSL. 

Dacă apar probleme după aceea, de cele mai multe ori este vorba de două lucruri: redirecționarea adreselor URL la noul standard HTTPS sau remedierea erorii de conținut mixt.

Eroarea de conținut mixt este o remediere ușoară. Pentru redirecționarea către HTTPS, aveți o mulțime de opțiuni. Multe plugin-uri SEO vor gestiona acest lucru automat, așa că poate fi necesar să verificați setările din tabloul de bord pentru a fi sigur.

Puteți instala pluginuri precum Easy HTTPS Redirection sau WP Force SSL și HTTPS SSL Redirect pentru a acoperi acele baze pentru dvs. Ambele sunt simple, ușoare și rapide.

Ce sa fac in continuare

După ce ți-ai mutat site-ul WordPress de la HTTP la HTTPS, este timpul să faci puțină întreținere. Veți dori să vă asigurați că toate adresele URL de pe întregul site web sunt redirecționate, nu doar pagina dvs. de pornire.

Iată următorii pași pe care va trebui să îi urmați pentru a vă asigura că v-ați acoperit toate bazele:

  • Asigurați-vă că verificați dacă totul s-a schimbat utilizând pluginuri precum Better Search Replace pentru a trece de la HTTP la HTTPS.
  • Modificați adresa URL în Google Analytics, Adsense și Search Console.
  • Ajustați scripturile, CDN-urile și alte setări externe care încă folosesc vechiul URL. Acestea vor diferi de la site la site, dar dacă utilizați integrări care se leagă de vechiul dvs. site HTTP, trebuie neapărat să vă asigurați că acum trimit către cel HTTPS.
  • Înlocuiți vechea adresă URL oriunde vă conectați site-ul web. În timp ce adresa URL HTTP ar trebui să redirecționeze către cea HTTPS, schimbarea acesteia în locuri vizibile duce în mare măsură către credibilitatea și încrederea pe care le-am menționat mai devreme.
  • Nu uitați să utilizați noua adresă URL atunci când introduceți linkul în continuare. Acest lucru ar putea dura ceva timp. Dar în cele din urmă va deveni un obicei.
Încheierea

Redirecționarea site-ului dvs. WordPress către HTTPS necesită câțiva pași pe care va trebui să-i urmați cu atenție. Vestea bună este că, când ați terminat, veți avea un site web securizat. Într-o epocă în care este absolut necesar să aveți datele digitale în siguranță, mutarea site-ului dvs. de la HTTP la HTTPS este de cea mai mare importanță

Scroll to Top