Când utilizatorii văd paginile dvs. în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERPs) , ei au doar o scurtă privire asupra conținutului lor. Prin urmare, cititorii trebuie să decidă pe ce rezultate să facă clic pe baza titlurilor articolelor, a numelor site-urilor web și a meta descrierilor. În special, meta descrierile sunt esențiale pentru optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Fără metatext convingător, conținutul tău ar putea să nu primească atenția pe care o merită. De la utilizatori sau de la motoarele de căutare, așa că suntem aici pentru a explica ce sunt meta descrierile și cum să le scriem pe cea perfectă în scopuri SEO.
Ce este o metadescrierea?
Descrierile meta sunt scurte fragmente de până la 155 de caractere pe care le vedeți mai jos postări și titluri de pagini în SERP-uri. Ei vă pot spune ce veți găsi dacă faceți clic pe un rezultat dat.
Este important să rețineți că metadescrierile nu sunt factori în algoritmul de clasare Google. Adăugarea acestui text personalizat nu crește direct clasamentul. Cu toate acestea, o metadescriere grozavă poate convinge utilizatorii să facă clic pe paginile dvs. în loc de celelalte opțiuni din paginile cu rezultate. Chiar dacă pagina ta nu este pe locul 1.
Iată un exemplu rapid de meta-descriere excelentă:
O metadescriere bună oferă celui care caută suficiente informații pentru a decide dacă să verifice sau nu o pagină. Dacă nu adăugați acest text manual, motoarele de căutare generează unul direct de la începutul conținutului. De obicei, asta înseamnă că ajungi cu meta descrieri care nu oferă suficiente informații, care sunt complet în afara contextului sau pur și simplu nu au sens sub formă de fragmente.
Puteți vedea metadescrieri care oferă informații fără a clarifica ceea ce va include conținutul în ansamblu. Aruncă o privire la aceste exemple de mai jos. Metadescrierile nu vă spun nimic din ceea ce interogarea de căutare și titlul nu vă spun deja, ceea ce le face practic inutile pentru cei care caută.
În general majoritatea utilizatorilor aleg rezultatele căutării pe baza clasamentelor. Primul rezultat pe o pagină de căutare primește aproape 30% din toate clicurile. Pe măsură ce vă deplasați în jos în listă, rezultatele obțin din ce în ce mai puține clicuri. E trist, dar este adevărat.
Un titlu grozav asociat cu o meta-descriere informativă poate determina utilizatorii indeciși să aleagă pagina dvs. în locul altora. WordPress facilitează adăugarea de meta text la conținutul tău, datorită pluginurilor SEO.
Cum să scrii metadescrierea perfectă
Nu există reguli definitive pentru a scrie metadescrierea perfectă. Cu toate acestea, ați putea lua în considerare următoarele câteva dintre aceste bune practici:
- Păstrați descrierea sub 155 de caractere. Textul mai lung poate împiedica utilizatorii să vadă întreaga meta-descriere.
- Explicați ce vor vedea utilizatorii. Scopul unei meta descrieri este de a oferi informații despre pagină. Vrei să fii direct cu privire la adevărata natură a conținutului, în loc să optezi pentru o abordare „clickbait”.
- Menționați beneficiile conținutului. O meta-descriere excelentă le permite cititorilor să știe cum pot beneficia de articolul pe care urmează să-l citească.
- Includeți cuvintele cheie țintă. Dacă este posibil, vă recomandăm să includeți cuvântul cheie țintă în meta descrieri. Cu toate acestea, expresia cheie nu ar trebui să pară forțată (la fel cum nu ar trebui să fie în altă parte a conținutului dvs.).
Atingerea tuturor acestor obiective în 155 de caractere sau mai puțin poate părea o provocare. Cu toate acestea, scrierea de meta-descrieri grozave pentru SEO este o abilitate pe care o veți stăpâni rapid dacă publicați mult conținut.
Luați în considerare meta descrierea pentru această postare ca exemplu:
„Învățarea cum să scrieți meta-descrierea perfectă pentru SEO vă poate ajuta paginile să iasă în evidență în SERP-uri. Să vorbim despre cum să-l scriu pe al tău!”
Această descriere are 139 de caractere, ceea ce înseamnă că are ceva spațiu de rezerva. Menționează elementele esențiale ale postării și explică ce poate câștiga un căutator citind-o. În plus, include un Call to Action (CTA) eficient .
155 de caractere pot fi restrictive. Chiar și Twitter și-a crescut limita la 280 de caractere de la 140 pentru că era prea limitativă. Dacă lucrați cu postări aprofundate care acoperă multe subiecte, s-ar putea să nu le menționați pe toate într-o meta-descriere. În cele din urmă, va trebui să decideți ce informații sunt cele mai importante de inclus.
Vă recomandăm să folosiți acest sfat pentru a face descrierile dvs. operaționale: obligați cititorii să vă verifice paginile și postările folosind expresii precum „să vorbim despre” sau „iată cum se face”. Acești termeni simpli, bazați pe acțiuni, pot atrage cititorii să facă clic pe conținutul tău.
Întrebări frecvente despre metadescrieri SEO
Acum că știi cum să scrii metadescrierea perfectă, poți începe să lucrezi la SEO pentru site-ul tău. În această secțiune, încercăm să răspundem la cele mai frecvente întrebări despre metadescrieri SEO, dar dacă aveți vreuna după ce ați citit, lăsați un comentariu pentru a putea încerca să vă ajutăm!
Unde pun metadescrierea?
Dacă utilizați un plugin SEO, cum ar fi Yoast SEO sau Rank Math , veți vedea un widget în editor care vă permite să setați o metadescriere pentru fiecare pagină. Iată cum arată această caracteristică în Yoast SEO:
Când utilizați Rank Math, puteți modifica meta descrierea unei postări făcând clic pe pictograma Rank Math din colțul din dreapta sus al ecranului editorului. Aceasta va deschide o filă în care puteți selecta Editați fragmentul pentru a introduce o descriere:
În cele din urmă, nu uitați să salvați modificările pe pagină. Pluginul dvs. SEO va adăuga apoi eticheta HTML metadescriere la conținutul dvs.
Ar trebui să includ mai multe cuvinte cheie în metadescriere?
Ca regulă generală, vă recomandăm să includeți doar unul sau două cuvinte cheie într-o meta descriere. Amintiți-vă că aveți doar până la 155 de caractere, așa că nu este prea mult spațiu de lucru. Dacă utilizați mai multe expresii cheie, riscați să scrieți descrieri care să nu atragă utilizatorii și să arate ca spam pentru motoarele de căutare.
Ce se întâmplă dacă las metadescrierea goală?
Dacă nu adăugați manual o meta-descriere, motoarele de căutare vor genera una trecând peste pagină și luând text din ea. De obicei, veți vedea primele câteva propoziții ale unui articol. Acest format duce adesea la descrieri confuze care nu reflectă cu exactitate conținutul.
Poate fi o metadescriere prea lungă?
O metadescriere ar trebui să aibă mai puțin de 155 de caractere, astfel încât utilizatorii să poată citi propoziții complete. Dacă depășiți această limită, restul meta descrierii va fi întreruptă. Acest lucru poate duce la confuzie cu privire la conținutul și scopul paginii.
Care este diferența dintre un extras și o meta-descriere în WordPress?
WordPress vă permite să configurați o pagină de blog care vă arată cele mai recente postări publicate. Fiecare postare poate afișa un fragment, care este un scurt fragment din primele rânduri din articol.
Iată o privire rapidă asupra blogului Teme elegante, care arată mai multe postări și fragmente ale acestora:
Acestea nu sunt meta descrieri. Metadescrierile sunt pentru motoarele de căutare. Nu apar pe paginile blogului WordPress. Adesea, puteți pur și simplu să copiați/lipiți același text în ambele câmpuri, dar dacă aveți un set nu îl setează pe celălalt. WordPress pur și simplu trage începutul postării dvs., ceea ce oferă oriunde un fragment de postare este afișat pe site-ul dvs. același sentiment în afara contextului și incomplet așa cum am discutat despre motoarele de căutare.
Concluzie
Descrierile meta sunt unele dintre cele mai importante elemente pentru SEO. Chiar dacă nu vă afectează în mod direct clasarea de către algoritmi. Fiecare dintre paginile și postările dvs. ar trebui să aibă un rezumat unic, care să nu depășească 155 de caractere. Nu este mult spațiu, dar este mai mult decât suficient pentru a oferi utilizatorilor o previzualizare a ceea ce se află înăuntru.
Cel mai important, puteți folosi meta descrieri pentru a obține mai multe clicuri în SERP-uri. Din fericire, scrierea meta descrierilor eficiente este o abilitate pe care o poți dobândi relativ ușor. Trebuie doar să le păstrați relativ scurte, să descrieți clar conținutul și beneficiile acestuia și să includeți cuvinte cheie relevante.