De ce să îți creezi un brand personal

Conceptul de a avea un brand personal poate fi destul de înfricoșător. Se pare că doar oamenii celebri au șansă să înființeze unul, deoarece numele lor este deja în lumina reflectoarelor. Din fericire, nu trebuie să obțineți faima pe scară largă sau chiar faima în industria dvs. 

Un brand personal înseamnă mai mult arta. Rolul lui este de a face cunoscut tot ce creezi: logo-ul, schema de culori și numele mărcii, precum și elemente mai subtile, cum ar fi și valorile mărcii. Întrebarea este: cum poți include toate aceste elemente în caracterul tău profesional?

Chiar și un one-man show are nevoie de un brand

Nu există nicio îndoială că brandingul este crucial pentru dezvoltarea carierei. Sincer, există o mulțime de oameni care fac exact același lucru pe care îl faci și tu. Singurul motiv pentru care un client te va angaja în detrimentul altcuiva este că tu le-ai atras atenția referitor la ceva. 

Ai putea crede că abilitățile tale te vor deosebi ceea ce este adevărat într-o anumită măsură. Numele tău va fi mai cunoscut decât munca ta. Cu toate acestea, probabil că nu ești cu mult mai bun decât alți freelanceri talentați din domeniul tău. Doar că ai o schimbare diferită a modului în care îți faci munca. Abilitatea poate fi ceea ce îi face pe clienții tăi fericiți, dar brandingul este modul în care te găsesc. Acest lucru este important mai ales dacă abia începi ca freelancer. Dacă ai lucrat independent de ceva vreme va fi nevoie de ceva muncă pentru a modela ceea ce ai făcut deja într-o imagine coerentă.

Prin stabilirea mărcii dvs., vă veți familiariza și cu abilitățile necesare pentru a conduce o afacere

Este mai mult decât o fotografie de profil pe rețelele sociale

Brandul personal trebuie să cuprindă fiecare aspect al afacerii tale. Alături de cele mai vizuale elemente ale tale, acestea includ și lucrurile pe care nimeni altcineva nu le va vedea probabil. De exemplu cum ar fi modul în care îți programezi timpul sau cum răspunzi la e-mailuri private.

IDENTIFICATORI

Brandingul începe numele brandului tău. Dacă numele tău este extrem de neobișnuit pe piața domeniului dvs., ar putea fii suficient ca oamenii să își amintească de tine. Veți avea nevoie de ceva diferit în numele companiei dvs., care să vă deosebească de restul. Înainte de a începe să setați adresa URL a site-ului dvs. și numele rețelelor sociale, asigurați-vă că nimeni altcineva cu un nume similar nu folosește identificatorii pe care i-ați ales.

Un slogan este un bun acompaniament pentru numele brandului personal al dvs. Acesta este practic setul dvs. de abilități specializate. Biografia ta completă va fi pe pagina „despre noi” a site-ului tău web. 

PERSONALITATE

Vorbește cu prietenii tăi și obține-le părerea asupra personalității tale. Întreabă-i ce te fac unic față de ceilalți pe care îi cunosc. Acesta este modul în care să vă realizat un brand autentic. Imaginea afacerii este reproducerea stilizată a ceea ce sunteți în viața reală.

Cei care urmăresc modul în care brandul tău va crește, ei vor avea un sentiment de familiaritate și încredere în tine. Atunci când clienții tăi te întâlnesc personal, nu va exista nicio îndoială că persoana din față este la fel de autentică așa cum o transmite imaginea mărcii tale.

REȚELELE DE SOCIALIZARE

Rețelele sociale reprezintă o parte importantă în crearea unui brand personal. Poza ta de profil este primul lucru pe care îl observă cei care caută. Astfel toate conturile tale ar trebui să folosească același avatar. Dacă nu aveți un logo, aceasta ar trebui să fie o fotografie clară a feței dvs. – însoțită de numele companiei dvs. Consecvența profilului îi asigură clienților că au găsit persoana potrivită. Pe lângă un blog, rețelele sociale sunt unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă prezenta marca dvs. 

IDENTITATE VIZUALA

Logo-ul tău este sprijinul identității tale vizuale. Poate fi o interpretare elegantă și minimalistă a instrumentelor tale de meserie, o reprezentare în desene animate a ta sau pur și simplu fontul și umbrirea cu care alegi să-ți afișezi numele. Dacă sunteți un designer independent de logo-uri, s-ar putea să vă fie relativ ușor să găsiți acest lucru! Dacă nu, este o idee bună să vă consultați cu cineva despre cum să creați un logo care să stabilească tonul pentru restul branding-ului dvs. vizual.

Din experiența mea, aceasta este una dintre cele mai distractive părți ale brandingului – alegerea tipografiei semnăturii, a schemei de culori și a elementelor de design însoțitoare. Indicii vizuali pe care îi alegeți sunt omologul vizibil al vocii mărcii dvs. Indiferent dacă sunteți în primul rând ocazional, pasionat, corect sau avangardist, va fi evident dintr-o privire asupra mărcii dvs.

Nu ai doar marcă … fii marca ta

Pentru că sunteți freelancer, punctele forte și punctele slabe pe care le experimentați personal vor fi, de asemenea, punctele mărcii dvs. De exemplu, nu poți construi o imagine de brand de succes în jurul punctualității dacă întârzii mereu în viața reală. Obiceiurile tale reale vor pătrunde în munca ta și vor frustra clienții.

Calitățile bune pe care le ai deja evidențiază-le în brandul afacerii tale. Viziunea, misiune și esența mărcii ar trebui să provină din cine ești. Acest lucru vă va îmbunătăți, de asemenea, marketingul făcându-l să se simtă mai autentic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top