Gândiți-vă la design ca la o foaie pe care o parcurgi, ducându-i pe consumatori acolo unde doriți . Designul este o modalitate eficientă de a transmite mesajul.
Uneori pur și simplu nu mai știu ce să cred când vine vorba de designeri. Am văzut și auzit prea multe. Unii designeri sunt prea ciudați pentru alți designeri. Cum se întâmplă asta?
Deși mă mândresc că sunt un încălcător de reguli atunci când vine vorba de design, este ușor să pierdeți mesajul pe care îl doriți să îl transmiteți, prin prizma design-ului ales. Aceasta pare a fi o problemă pentru mulți dintre noi. Nenumărați designeri se plâng că clientul le-a distrus designul cu limitări imposibile și elementele greu de inclus.
Asta e treaba noastră! Servim nevoile clientului și uneori trebuie să le acceptăm dorințele.
Design din altăparte parte
Cunoaștem cu toții poveștile nesfârșite de escrocherii pentru muncă gratuită, proiectare prin comitet și clienți de microgestionare care se consideră genii ai designului.
Lucrul important despre afaceri… sau război, este să vă cunoașteți clientul/inamicul. Cum cred ei? Ce vor ei cu adevărat ? Cum văd ei designul în legătură cu obiectivele lor de afaceri?
În multe cazuri, cererile ciudate de proiectare de la un client se pierd în traducere. Ei cred că cer un lucru, dar în încercarea lor de a explica ceva în „termeni de design”, acesta se rătăcește într-o direcție complet diferită.
Datoria noastră este să ajutăm la îndrumarea proiectului către o finalizare cu succes.
Uneori, totuși, persoana necreativă vede ceva ce noi nu vedem. Aceeași capacitate de a vizualiza lucrurile în capul nostru este ceea ce ne oprește să vedem imaginea de ansamblu. Primul pas pentru a deveni și mai creativ este să înțelegeți că pot exista limitări dintr-un motiv întemeiat. Clientului în propria marcă este cea mai mare. Supraexpunerea la meme-uri foarte proaste postate pe Facebook poate fi alta. Provocarea în design trebuie să fie întotdeauna un mesaj clar și, uneori, fiind mai vizuale decât artiștii de cuvinte, pur și simplu nu vedem de ce design-urile noastre pot fi confuze pentru client sau doar în afara mărcii lor percepute. Faptul este că, de obicei, clienții își reprezintă mai bine demografia vizată. Aceștia au câteva indicii cu privire la direcția de design care le va plăcea și câștigă.
Dacă poți înțelege dorințele clientului și să iei limitările ca pe o provocare și să cauți o soluție unică asta te face un mare designer. Venind cu poze fabulos de frumoase te face un artist fabulos.
Limite
Există limitări pentru fiecare design. Există limitări cu privire la dimensiuni, culori, fonturi și tehnologie. Este important să știți cât de departe vă puteți împinge nu numai imaginația fără limite, ci cât de departe puteți merge cu anumite limitări.
Harta metroului din New York
Ea este concepută în 1972 (funcționând până în 1979 și apoi fiind „revizuită” în 2011) de recentul plecat Massimo Vignelli , este un exemplu clasic al formei având anumite funcții care trebuiau să fie cea mai importantă considerație și încă Vignelli. A reușit să creeze cea mai îndrăgită hartă de utilizatori din istoria tranzitului New York.
Singura plângere cu privire la harta Vignelli a fost că nu arăta rapoarte reale ale kilometrajului între stații. După cum au replicat mulți observatori, „este nenorocita hartă a metroului din New York. Vreau doar să ajung în gara mea și să ies viu în stradă!”
Până în prezent, la 42 de ani după ce a fost introdusă, oamenii vorbesc despre harta Vignelli. Conceptul acesteia a fost folosit pe sistemele feroviare și pe metrourile din întreaga lume. Deși harta metroului din New York s-a schimbat pentru a arăta raportul adecvat dintre distanță și locațiile deasupra solului, lecția lui Vignelli despre cum să arăți mai multe linii de tren și puncte de transfer este încă prezentă.
Paul Rand
Acesta avea o reputație impresionantă pentru a proiecta în propriile sale condiții, încă mai avea limitări atunci când proiecta logo-uri pentru mărci importante. Priviți diferența dintre abilitățile sale, neîngrădiți și cu limitări stricte.
Josef Müller-Brockmann
Deși în ciuda reputației sale pentru rolul său în crearea sistemului de rețea. Stilul elvețian de design, a creat piese uimitoare care au demarat designul și reconstrucția după cel de-al Doilea Război Mondial. Chiar și astăzi, lucrările sale timpurii se remarcă ca soluții geniale care rămân încă în domeniul grilei.
Piet Zwart
El este un contemporan al designerilor școlii elvețiene. Acesta a fost prea rebel în cariera sa autodidactă. Exemple ale muncii sale arată geniu în libertatea și încrederea în sine, dar munca sa pentru clienți comerciali. De exemplu, cum ar fi Nederlandse Kabelfabriek Delft (fabrica olandeză de cabluri din Delft) arată o gândire incredibilă cu privire la limitările produsului și un mod genial de a arăta produsul, în mod clar și informativ.
Saul Bass
Designer-ul a putut face față limitărilor designului logo-ului, dar, și mai remarcabil, a reușit să conducă designul inovator la Hollywood. Design-ul care a fost în mod tradițional un controler conservator al producției creative. Distanța dintre siglele sale corporative, deși design genial, este la ani lumină de la munca sa de design ilustrativ.
Învață să depășești acele limite
Când înțelegeți toate opțiunile dvs., nu există limitări reale, în afară de solicitările specifice. „Măriți logo-ul?” Cat de mare? Este doar o cerere și nu o limitare. Poate 10% este suficient. Poate 200% va arăta incredibil? Nu ați fost sterilizat ca designer – încă sunteți provocat să creați cea mai bună soluție posibilă.
Am fost învățat un truc de publicitate pentru a găsi cel mai bun nume de produs sau slogan; Gândește-te la 20 de nume/slogane. Primele cinci sunt ușoare. Următoarele zece sunt o întindere. Ultimele cinci sunt imposibile, dar cumva vin cu ele. Acum aveți toate posibilitățile care funcționează în limitele produsului în sine… și câteva care sunt cu adevărat acolo, dar asta e bine! Înseamnă că te gândești în afara „normalității”.
Există un truc de aspect care urmează aceleași principii. Deoarece folosim computere în designul digital, de multe ori suntem mai concentrați pe plasarea elementelor de design individuale și apoi echilibrăm următorul element cu decizia anterioară a elementului de design.
Un alt truc de aspect este să faci o schiță completă în creion. Luați-o la soluția logică, până când sunteți mândru de ceea ce ați proiectat… apoi lăsați-o deoparte ca un respingere. Începeți de la capăt într-o direcție complet diferită. Repetați pasul unu. Faceți acest lucru de patru sau cinci ori și apoi uitați-vă la toate aspectele unul lângă altul. Veți vedea o diferență marcată la toate și puteți trimite clientului 3-5 dintre ele, asigurându-vă că ați îndeplinit și depășit toate limitările personale, precum și pe cele ale suportului pe care va apărea proiectul. Mai presus de toate, indiferent de designul ales de client, veți simți că este unul dintre cele mai bune.
Sunteți responsabil pentru un design mare și slab
Îndoiala de sine este cea mai mare limitare în design. Când sunt la un eveniment de design și primesc o solicitare de revizuire a unui portofoliu, primele mele întrebări sunt: „ Îți place, ca designer,?”
Dacă răspunsul este nu, atunci de ce ar trebui să mă uit la portofoliul tău? De ce să-mi arăți ceva ce nu-ți place să-ți reprezinte talentul? Clientul nu a „distrus” proiectul… ați făcut-o ne-a gestionat provocarea de a proiecta în limite și acum aveți un portofoliu „un pic, cam”!
Știu că sună dur și, judecând după unii dintre foștii mei clienți și după poveștile de groază care abundă în profesia noastră, pare imposibil uneori, dar ca designeri profesioniști, trebuie să preluăm controlul, chiar și atunci când suntem înconjurați de cei cu „un design destul de bun.” Poate fi o bătălie extrem de dificilă, dar în timp ce oferiți clientului ceea ce își dorește, trebuie să îi oferiți ceea ce are nevoie, altfel eșecul proiectului va fi învinuit pe seama dvs.