Lucrul de la Distanță – Sfaturi Utile

Indiferent dacă sunteți un proprietar de afaceri în căutarea unor îndrumări în gestionarea echipei dvs. în tranziția spre lucrul de la distanță sau doar navigați în această nouă normalitate, sperăm că veți găsi valoare în sfaturile prezentate mai jos.

Este important să recunoaștem lucrul de la distanță ca pe ceva normal. Fără capacitatea de a obține acea conexiune externă pe care mulți dintre noi ne bazăm, este o provocare să vedem întregul potențial al cât de minunată poate fi munca la distanță.

3 sfaturi pentru trecerea membrilor echipei la lucrul de la distanță
1. Menținerea culturii companiei de la distanță

Pentru echipele care lucrau exclusiv de la birou, lucrul de la distanță a fost o schimbare masivă. Odată cu această schimbare, manageri sunt cei care trebuie să îi învețe pe angajați practicile și abilitățile esențiale pentru munca la distanță.
Chiar și pentru echipele care sunt complet cu munca la distanță, există provocări uriașe în munca lor de zi cu zi. Cu toate acestea, un rezultat pozitiv al muncii de la distanță poate fi acela că putem fi mai umani și mai autentici la locul de muncă. Astfel, cultura companiei noastre va fi mai puternică.

Modalități prin care puteți face acest lucru:

  • Găsiți ceea ce vă face compania unică și continuați să o faceți de la distanță sau prin videoconferință. De exemplu, în loc de întâlniri, înregistrați videoclipuri care sărbătoresc angajații, împărtășesc știrile companiei, oferă un punct de conectare pe care oamenii îl așteaptă cu nerăbdare și sunt convenabile pe diferite zone orare.
  • Aflați spre avantajele pe care le poate oferi munca la distanță în ceea ce privește aprofundarea relațiilor de muncă. De exemplu, programați ore sociale cu partenerii de muncă.
  • Programați discuții de conexiune zilnice sau săptămânale. De exemplu, păstrați o oră săptămânală, astfel încât oricine să poată intra și discuta sau creați o foaie de înscriere pentru a găzdui un chat pe un anumit subiect. Cheia este să faceți acest lucru regulat.
  • Creați o mulțime de canale de comunicare bazate pe diferite subiecte ale companiei.
  • Dacă nu ați făcut-o încă, încercați fundalurile virtuale pe Zoom și prefaceți-vă că sunteți toți în același loc, sau fiecare să își aleagă locul său preferat. Posibilitățile tematice sunt nesfârșite.
Sfaturi pentru a face față conflictelor dintre angajații de la distanță
  • Accesați conversațiile video în loc să scrieți mesaje înainte și înapoi. Nu este nevoie să trimiteți o invitație în calendar, doar conectați-vă și oferiți-vă să discutați printr-un apel rapid în Zoom. Vă oferă indicii faciale, ton și context pe care tastarea nu le oferii. Fiți înțelegător cu problemele angajațiilor.
  • Cereți fiecărui membru al echipei dvs. să scrie ghiduri de utilizare și să le facă accesibile întregii companii pentru a înțelege stilurile și perspectivele de comunicare ale celuilalt.
Care este primul lucru pe care trebuie să-l implementeze companiile pentru a-i menține fericiți pe angajați?

Liderii companiei ar trebui să înțeleagă că nu pot forța fericirea și că este în regulă faptul că oamenii nu se simt ca fiind cei mai buni și mai productivi în fiecare moment. Având în vedere acest lucru, toate comunicările și schimbările de politică ar trebui să fie detaliate într-un document actualizat frecvent, pentru a minimiza confuzia și pentru a împiedica oamenii să caute informații prin mesaje. Comunicați cât mai mult posibil pentru a oferi echipei un sentiment de încredere și securitate.

2. Prioritizarea sănătății mintale

Cu toții am simțit efectele stresului în aceste vremuri ciudate și putem aprecia cât de important este să avem grijă de sănătatea noastră mintală. Iată 4 moduri prin care puteți acorda prioritate sănătății mintale la locul de muncă:

  • Normalizați terapia. Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Așa cum exercițiile sunt făcute pentru a ne menține corpul sănătos, terapia ar trebui făcută pentru sănătatea mintală.
  • Începeți întâlnirile cu un check-in pentru a vedea cum se simt oamenii.
  • Realizați că o zi plină de întâlniri pe Zoom poate fi mai obositoare decât o zi plină de întâlniri în persoană. Încercați să setați limite pentru timpul zilnic petrecut pe Zoom.
  • Faceți-vă timp să ieșiți la plimbare sau includeți orice formă de exercițiu în ziua dumneavoastră. Acest lucru vă poate afecta în mod pozitiv și sănătatea emoțională.

Cum se pot descurca liderii să fie cei la care toată lumea caută îndrumare într-o perioadă de nevoie, când simt și ei același stres?

  • Recunoașteți că este normal să simțiți emoții și să vă pese profund, dar apoi permiteți-vă să vă concentrați pe altceva ca priză de detașare. Încercați să faceți plimbări sau emisiuni TV prostești, sau orice altceva vă aduce bucurie.
  • Bazați-vă pe comunitatea și rețelele dvs. sociale pentru sprijin și învățare.
Echilibrarea productivității și a sănătății mintale

Atunci când o companie trece prin schimbări sau prin momente dificile, este adesea mult mai mult de lucru de făcut. Dacă trebuie să vă faceți timp pentru a fi cu copiii dvs. în timpul zilei de lucru, luați acea pauză fără să vă simțiți vinovat și apoi permiteți-vă să găsiți timp pentru ceva de lucru într-un weekend, dacă este necesar.

3. Adaptarea planului de afaceri în vremuri incerte

Indiferent dacă vă desfășurați propria muncă independentă sau sunteți o întreprindere mică sau mijlocie, planificarea afacerii în general încearcă să prezică cum va arăta viitorul acesteia.

În prezent, gama de posibilități în ceea ce privește modul în care vor merge lucrurile este mult mai largă. Deci, pentru cei mai mulți dintre noi, lucrul corect de făcut este să planificăm conservator.

Sfaturi pentru lideri
  • Angajare lentă pentru a avea grijă de echipa actuală în cel mai bun mod posibil. Luați în considerare toți angajații noi pentru a vă asigura că au toate resursele de care au nevoie atunci când încep să muncească de la distanță.
  • Luați în considerare toate practicile și politicile, recunoscând în același timp nevoile pe care le au oamenii.
  • Resetați așteptările și comunicați cu echipa dvs.. Încurajați fiecare manager să petreacă timpul prezentând în mod clar ceea ce se așteaptă de la angajați.

Indiferent dacă sunteți nou în lucrul de la distanță sau nu, acest mod de a munci afectează pe toată lumea în feluri diferite. Sperăm că ați găsit câteva sfaturi utile în acest articol și că veți începe să vă familiarizați cu munca de acasă. Pentru articole suplimentare informative și interesante, vă invităm să vedeți blog-ul nostru. 

1 thought on “Lucrul de la Distanță – Sfaturi Utile”

  1. Pingback: Lucrul de Acasă - 7 Aspecte Nu tocmai Grozave - Wizard Web Design

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top