Marketing Pentru Restaurant – 13 Strategii de Promovare

13 strategii de marketing pentru restaurant care ajută la creșterea gradului de conștientizare și la deschiderea de noi fluxuri de venituri pentru restaurantul, cafeneaua sau localul dvs.

Pentru a supraviețui în vremuri grele, aveți nevoie de 2 lucruri: un brand bun și mai multe fluxuri de venituri. În această postare, vă vom arăta cum să le obțineți pe ambele.

Oricine a început vreodată un restaurant, o cafenea sau un local știe că nu este ușor. Deși poate fi o provocare să porniți o afacere de restaurant, funcționarea acesteia se traduce printr-o experiență satisfăcătoare de afaceri.

Dar, cu milioane de restaurante din întreaga lume, cum te evidențiezi din mulțime? Mai important, cum creezi o bază de clienți loiali care continuă să revină și să răspândească vorba despre afacerea ta?

În această postare, vă vom arăta 13 moduri diferite în care puteți crea noi fluxuri de venituri, puteți crește gradul de conștientizare al afacerii dvs. și puteți construi un brand care să aibă clienți care revin.

1. Adoptați sistemul de livrare la domiciliu

Odată cu creșterea aplicațiilor de livrare de produse la pachet este important să aveți restaurantul listat într-una dintre aceste aplicații.

Acest lucru se datorează faptului că modul în care oamenii cumpără și consumă alimente se schimbă. Tendința utilizării aplicațiilor de livrare la domiciliu a alimentelor în urma unei comenzi online este în creștere. Și, odată cu recenta pandemie care a lovit globul pământesc, vedem cât de puternice și utile pot fi aceste aplicații. În mod special, atunci când clienții nu își pot părăsi casele.

Trăim în era confortului. Aplicațiile de livrare fac ca cineva să-și ia telefonul, să aleagă un restaurant la alegere și să aștepte până când cineva îl lasă acasă.
Știind cum se comportă consumatorii, luând în considerare și situația actuală a economiei noastre, este logic ca multe restaurante, cafenele și localuri să se gândească la stabilirea unui sistem de mâncare la pachet.

Aplicațiile de livrare fac, de asemenea, o treabă grozavă cu investițiile în marketing pentru restaurant destinate utilizatorilor. Acestea îi încurajează să le folosească din ce în ce mai mult. În calitate de proprietar de restaurant, aderarea la una dintre aceste aplicații poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare a afacerii tale.

2. Creați un site web pentru a vă dezvolta marca

Marketing-ul modern necesită stabilirea unui brand semnificativ. Ca restaurant, branding-ul este extrem de important, având în vedere concurența mărită pentru atenție. Multe restaurante și cafenele fie nu au deloc un site web, fie au unul foarte minim, care nu are un scop real.

Crearea unei prezențe web pentru restaurantul dvs. vă poate aduce o multitudine de oportunități nu numai de a comercializa și de a aduce conștientizare, ci și de a genera surse suplimentare de venit.

Să presupunem că urmați cele mai bune practici SEO pentru site-ul web. Crearea unui site web pentru restaurantul dvs. vă va oferi posibilitatea de a apărea în rezultatele căutării Google.

Putem vedea asta cu Miss Lily’s, un restaurant jamacian din New York. Pe site-ul lor veți găsi lucruri precum meniuri, povestea mărcii lor, locații și chiar opțiuni de livrare.

Crearea unui site web poate facilita, de asemenea, răspândirea conștientizării afacerii dvs. prin intermediul rețelelor sociale. De exemplu, dacă ați colaborat cu un influencer, îi puteți solicita să promoveze adresa URL a site-ului dvs. Acest lucru face ca oamenii să vă descopere mai ușor afacerea.

Crearea unui site web vă va oferi oportunitatea de a genera venituri prin  comercializarea articolelor direct pe site-ul dvs. Va deschide o mulțime de uși pentru afacerea dvs.

3. Începeți un blog

blog-letters

Probabil că știți deja ce este un blog, așa că nu am de gând să detaliez prea mult cum se face unul. Vreau doar să vă arăt cât de puternic poate fi un blog în industria alimentară.

Să presupunem că restaurantul are cocktailuri uimitoare în meniu. Poate aveți cel mai bun cocktail din oraș. Ați putea scrie o postare pe blog în care să explicați povestea din spatele acestuia. Cu alte cuvinte, ați putea începe să creați articole pentru diferite rețete din meniu.

În plus, ați putea crea o carte electronică completă cu rețete de cocktail-uri și ați putea să le comercializați pe site-ul dvs. ca un flux suplimentar de venituri. Acest lucru vă permite să vă extindeți marca și să vă comercializați restaurantul sau cafeneaua prin puterea marketing-ul ui de conținut.

Dar, mai presus de toate, crearea unui blog vă va oferi un mediu pentru lansarea brandul în lume. Oamenii sunt povestitori și tuturor ne place o poveste bună – așa că spune-o pe a ta! Companiile care creează frecvent conținut sunt capabile să ofere mărcii lor o voce puternică, afectându-le în cele din urmă profitul. Nu se întâmplă des să dai peste un blog cu adevărat drăguț de la un restaurant, cafenea sau local, așa că există multe oportunități de a străluci aici.

Înainte de a vă începe blogul, asigurați-vă că îi cunoașteți scopul, cu cine vorbiți și aveți o strategie de conținut.

4. Adresați-vă publicațiilor pentru o reclamă

pencil-on-a-desk

Să presupunem că nu vreți să începeți un blog. Ei bine, asta nu înseamnă că nu puteți folosi alte bloguri! Puteți pur și simplu să solicitați diferitelor publicații să vă facă reclamă. Cu toate acestea, înainte de a face așa ceva, veți dori să vă asigurați că mâncarea dvs. este de cea mai bună calitate și că aveți deja un site web cu aspect frumos. Acestea vă vor crește foarte mult șansele de a obține un răspuns.

Acesta este un lucru foarte puternic pe care îl puteți face pentru a crește gradul de conștientizare a afacerii dvs. de restaurante. Există o mulțime de bloguri și publicații care fac recenzii despre restaurante, cafenele și alte restaurante. Și aceste bloguri au întotdeauna nevoie de conținut pentru a scrie.

5. Intrați pe rețelele sociale

social-media-channels

Vă amintiți cum vorbeam că branding-ul este extrem de important în aceste zile? Rețelele de socializare reprezintă mijlocul de a oferi o voce brandului dvs.. Oamenii nu cumpără de la companii, ei cumpără de la oameni – așa că oferiți afacerii dvs. o notă umană.

Dar nu ieșiți și creați o grămadă de conturi de social media doar pentru a le trimite mesaje spam oamenilor pentru a le spune să meargă să cumpere de la dvs.

În schimb, fiți strategic cu ele. Dacă aveți o pagină de Facebook, încercați să distribuiți articole din meniu, postări de blog sau rețete acolo. Dacă aveți un cont Instagram, partajați imagini (și meme-uri) cu articolele pe care le aveți de oferit. Și dacă aveți un cont Twitter, implicați-vă în conversații cu clienții dvs. existenți și potențiali.

A avea o prezență puternică în rețelele sociale nu numai că vă poate întări marca, dar vă poate oferi și o oportunitate de a crește gradul de conștientizare. De exemplu, persoanele care fie vă vizitează restaurantul, fie vă pregătesc mâncarea, ar putea dori să vă eticheteze în poveștile lor. Atât pe conturile lor de Instagram sau în orice alte postări pe rețelele sociale. Acest lucru va permite celorlalți să vă găsească cu ușurință și să știe ce aveți de oferit.

În plus, puteți să vă asociați cu influenți din rețelele sociale care vă pot ajuta să vă dezvoltați conturile de rețele sociale.

6. Vindeți produse digitale și fizice pe site-ul dvs.

Să conduci un restaurant, o cafenea sau un local nu înseamnă că singura sursă de venit trebuie să provină din alimentele și băuturile pe care le oferi.

Întreprinderile de restaurante care plonjează în lumea comerțului electronic sunt capabile să creeze fluxuri de venituri suplimentare pe care nu le-ar fi crezut posibile. De exemplu, puteți crea cărți de rețete, sub formă de cărți fizice sau descărcări digitale, pentru unele dintre cele mai populare articole din meniul dvs.

Și dacă aveți un brand cu adevărat puternic, puteți deveni creativ și puteți vinde mărfuri sau pachete de bricolaj pentru diferite alimente și băuturi pe care le aveți.

7. Vindeți carduri cadou și oferți reduceri strategice

Vânzarea de carduri cadou și oferirea de cupoane și reduceri este o modalitate excelentă de a sensibiliza și de a genera venituri suplimentare.

  • Carduri cadou

În sensul conștientizării, un client poate cumpăra un card cadou pentru a-l oferi prietenilor sau familiei. Dacă acea persoană nu a auzit niciodată de afacerea dvs., acum are un motiv să vină să vă încerce mâncarea.

Acest lucru are un efect viral grozav. Dacă clienților le place cu adevărat restaurantul sau cafeneaua dvs., ei se vor întoarce. Mai mult, ei vor spune în cele din urmă prietenilor și celor apropiați despre restaurantul dvs.. Atunci când vorbim despre idei de marketing, este important ca restaurantul să ofere mâncare grozavă. Dacă obțineți vânzări de carduri cadou înseamnă că clienților le place ceea ce aveți de oferit și că faceți ceva corect.

  • Cupoane și reduceri

Cupoanele și reducerile sunt, de asemenea, o altă modalitate excelentă de a-i determina pe clienți să revină. Dar nu vreți să vă bazați prea mult pe asta. Abuzul de cupoane și reduceri poate face oamenii să se întrebe de ce nu puteți vinde pur și simplu la un preț normal și trebuie să vă bazați pe tarife reduse pentru a obține clienți. Nu este un lucru tocmai bun.

În schimb, puteți fi strategic cu acest lucru, folosind cupoanele ca instrument pentru a determina clienții existenți să revină. De exemplu, colectați e-mailuri de la clienți, fie prin site-ul dvs. web, fie prin locația fizică. Astfel, le puteți trimite ocazional e-mailuri care să ofere reduceri. Cuvântul cheie aici este ocazional. Nu exagerați.

8. Creați un buletin informativ prin e-mail

Pornind de la ideea de a trimite e-mailuri, este realizarea unui buletin informativ prin e-mail. Puteți captura e-mailurile clienților prin mai multe moduri:

  • Un formular într-o locație fizică;
  • Solicitați-l atunci când un client face o comandă (dacă aveți propriul serviciu de livrare configurat);
  • Folosiți e-mailuri de la clienții care au cumpărat prin vânzări de comerț electronic;
  • De la persoanele care au achiziționat rețete sau cărți electronice de pe site-ul dvs.

Asigurați-vă că clienții au optat pentru a primi e-mailuri promoționale de la dvs. înainte de a face oricare dintre lucrurile enumerate mai sus.

Odată ce aveți o listă de e-mailuri, puteți crea un plan de marketing pentru restaurant în jurul ei. Puteți trimite reduceri ocazionale, conținut valoros, cum ar fi postări pe blog, actualizări ale companiei, elemente noi de meniu și orice altceva considerați important pentru baza dvs. de utilizatori. Fiți creativ cu email-ul, dar nu exagerați.

9. Creați un cont Compania mea pe Google Business

Este extrem de important să vă asigurați că afacerea dvs. apare pe Google Maps. Mulți consumatori caută restaurante sau cafenele locale, pe smartphone-ul lor. Faptul că vă asigurați că restaurantul dvs. apare pe Google Maps ar putea face o diferență.

În plus, configurarea unui cont pe Google nu vă oferă doar posibilitatea de a apărea pe hărți. Le oferă clienților potențiali acces rapid la lucruri precum meniul dvs., numărul de telefon și site-ul web.

youtube-image

Dacă până acum ați ajuns atât de jos pe listă, felicitări. Aceasta este probabil una dintre cele mai subestimate moduri de a face reclamă pentru restaurantul, cafeneaua sau localul dvs. Spun asta pentru că YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, chiar după Google. Iar utilizatorii de internet iubesc videoclipurile – mai exact, 85% dintre ei.

YouTube este, de asemenea, o modalitate mult mai ușoară de a crește gradul de conștientizare a mărcii dvs. Nu mai ușor în sensul creării de conținut, pentru că realizarea videoclipurilor durează mai mult.

11. Explorați marketing-ul prin influenceri

Marketing-ul de influență este extrem de puternic. Multe afaceri de astăzi sunt construite numai pe asta.

Acest lucru presupune să contactați persoanele influente și gurmanzi de pe rețelele sociale și YouTube pentru a colabora. Ar putea fi la fel de simplu ca să plătiți unui influencer pentru a retweea unul dintre tweet-urile dvs. și la fel de complex ca și ca un bucătar binecunoscut să vă creeze cel mai popular fel de mâncare pe canalul său YouTube.

Este important să rețineți că industria de marketing, inclusiv cea de marketing pentru restaurant, a crescut de ceva vreme, așa că este important să verificați cu cine doriți să lucrați. Doar pentru că cineva cu 100.000 de urmăritori pe Instagram postează o fotografie cu cel mai popular fel de mâncare al tău, nu înseamnă că vei avea clienți care îți vor inunda ușa. Relevanța și implicarea sunt cheia pentru ca marketing-ul de influență să funcționeze pentru dvs.

Asigurați-vă că orice influență cu care lucrați a lucrat cu alte restaurante, cafenele sau restaurante în trecut. Și asigurați-vă că au o persoană implicată. Ca și în cazul în care un Instagram sau orice alt cont de rețea socială are 100.000 de urmăritori, dar doar câteva sute de aprecieri pe postare, înseamnă că implicarea lor este foarte scăzută și poate că nu merită timpul tău pentru a colabora.

Pentru mai multe detalii despre cum să faceți strategia aceasta de marketing pentru restaurant să funcționeze nu ezitați să căutați mai multe online.

12. Creați un program de recomandare sau de afiliere

Programele de recomandare și de afiliere sunt o modalitate excelentă de a aduce clienți în afacerea dvs. Acest lucru se datorează în principal faptului că o mare parte din munca de marketing pentru restaurant este realizată de partenerii și clienții dvs. Ambele programe pot fi grozave, dar servesc unor scopuri diferite. Să trecem peste ele.

  • Programe de recomandare

Un program de recomandare poate fi folosit pentru restaurante, cafenele sau afaceri pentru a încuraja marketing-ul “din gură în gură”. De exemplu, puteți asocia acest lucru cu eforturile dvs. strategice de reducere, oferind clienților sau potențialilor clienți 10 USD reducere la masă atunci când recomandă un prieten. Acest lucru se poate face printr-o pagină de destinație pe care o trimiteți abonaților listei de e-mail. Poate fi, de asemenea, o modalitate de a aduna e-mailuri dacă faceți această ofertă vizibilă pe site-ul dvs.

Programele de recomandare și loialitate funcționează excelent pentru a răspândi conștientizarea la nivel local, deoarece clienții își vor recomanda prietenii și familia. Cu toate acestea, dacă decideți să vindeți orice produs printr-un magazin de comerț electronic, vă puteți extinde acoperirea cu un program de afiliere.

  • Programe de afiliere

Programele de afiliere sunt adesea folosite ca strategii de marketing pentru restaurant și nu numai atunci când o tranzacție are loc online Să presupunem că vindeți online cărți de bucate cu rețete. Ați putea crea un sistem care să ofere oricui un comision pentru recomandarea cuiva să cumpere o carte de bucate. Ceea ce face ca acest lucru să fie diferit de un program de recomandare este faptul că persoanele care se înscriu pentru programe de afiliere, în general, nu vând prietenilor și familiei lor. De cele mai multe ori bloggerii, YouTuberii sau podcasterii cu public online le spun spectatorilor să folosească linkul de afiliat pentru a-ți cumpăra produsele.

Să presupunem că vinzi o carte de rețete cu 20 USD. Ai putea oferi comisioane de 50% unei publicații care decide să-ți revizuiască cartea pe blogul său. Publicațiile, și în special micro-influențatorii, vor fi mai înclinați să vorbească despre afacerea dvs. dacă le este atașată o valoare monetară.

13. Faceți publicitate în publicațiile Food & Drink, Google și Facebook

Multe publicații de restaurante vor avea un link în subsolul lor care spune ceva de genul „fă-ți reclamă la noi”. Aceasta înseamnă că vă puteți promova mica afacere pe acele publicații. Acestea sunt ideale deoarece au un public țintă înalt pentru orice afacere cu alimente și băuturi.

De asemenea, vă puteți face publicitate cu Google Ads sau prin reclame pe Facebook, dar va trebui să vă asigurați că publicul țintă este setat corect. Avantajul publicității în publicațiile despre alimente și băuturi este că veți face publicitate pe un site web relevant. În reclamele pe Google, ați putea utiliza cuvinte cheie precum „cele mai bune……”, pentru ca site-ul dvs. să apară în fruntea rezultatelor căutării. Acest lucru va fi foarte vizat, de asemenea, deoarece există o intenție în spatele căutării Google, trebuie doar să depuneți efort pentru a vă asigura că vizați oamenii potriviți.

În reclamele pe Facebook, trebuie să fiți strategic și să țintiți oamenii la nivel local. Să presupunem că tocmai ați înființat un serviciu de livrare cu mâncare la pachet și oferiți livrare gratuită oricui locuiește în orașul dvs. Ați putea rula o reclamă pe Facebook sau Instagram care să vizeze doar persoanele din orașul respectiv.
Indiferent de ceea ce alegeți, oricare dintre aceste opțiuni este o modalitate excelentă de a vă demara eforturile de marketing. Rețineți că poate deveni destul de costisitor dacă nu începeți să vedeți un răspuns imediat. Prin urmare, fiți inteligent în ceea ce privește eforturile dvs. de publicitate plătită.

Punctul de cotitură pentru restaurante, cafenele și restaurante

Branding-ul și mai multe fluxuri de venituri vă pot salva literalmente afacerea în vremuri grele. După cum am văzut recent, multe companii din industria alimentară și a băuturilor adoptă un sistem de mâncare la pachet pentru a continua să-și servească clienții. Deși aceasta este o mișcare importantă, este la fel de important să rețineți și noua competiție pe care o va crea. Acest lucru face ca brandingul și calitatea produselor alimentare să fie extrem de importante. Ele vor fi un factor important în alegerea cumpărătorilor atunci când vor dorii să achiziționeze de la dumneavoastră. Adoptând una sau mai multe dintre cele 13 strategii de marketing pentru restaurant idei enumerate mai sus, vă veți asigura că sunteți cu un pas înaintea concurenței. 

Sperăm că v-au fost utile aceste 13 strategii de marketing pentru restaurant iar dacă doriți șă aprofundați subiectul, vă recomandăm articolul nostru sub formă de ghid rapid pentru creșterea unui cont de YouTube dedicat restaurantelor. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top